Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πληροφοριακό Σύστημα 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Αναζήτηση
Νοσοκομεία
  
 

Ανακοινώσεις: Απάντηση αναφορικά με την Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Τίτλος

Απάντηση αναφορικά με την Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας 

Σώμα

Απάντηση σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με την Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.
 
Η Διοίκηση της  5ης ΥΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί κλεισίματος της Ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας έπειτα από τη διαγραφή του μοναδικού Ογκολόγου από το δυναμικό του, δεδομένου ότι:
  • Στις 27 Νοέμβρη έληξε η προθεσμία της προκήρυξης της θέσης Επιμελητή Α’ Παθολογικής Ογκολογίας, για την οποία έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους έξη ενδιαφερόμενοι και  η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.
  • Με την αρ. Α2α/Γ.Π. 70020 Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε η πρόσληψη Επικουρικού Ιατρού ειδικότητας Παθολόγου – Ογκολόγου για διάστημα 36 μηνών για τις ανάγκες του Γ.Ν. Λαμίας η οποία είναι ενεργή και αναμένονται αιτήσεις ενδιαφερόμενων.
  • Με την αρ. Γ.4β/Γ.Π. 80109 Απόφαση του Υπουργού Υγείας εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών συνεργασίας του Νοσοκομείου Λαμίας με Ιατρό Παθολογίας – Ογκολογίας με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για διάστημα έως ένα έτος  και έως την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου ή επικουρικού ιατρού Ογκολόγου. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα επαναδημοσιευτεί εντός των ημερών.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μιλάμε για κλείσιμο της κλινικής αλλά για συντονισμένη προσπάθεια, επάνδρωσής  της για τη διασφάλιση της  λειτουργίας της. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις στην κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης έχουν να κάνουν αφενός στην ύπαρξη πολύ μικρού αριθμού Ιατρών Ειδικότητας Ογκολογίας αλλά και σε λάθος χειρισμούς της Διοίκησης  του Νοσοκομείου. Δεδομένου ότι η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας   έχει ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή  και είναι σε εξέλιξη η αντικατάστασή του, δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση τέτοιου τύπου ενεργειών,  όπως η διακοπή λειτουργίας της Ογκολογικής κλινικής.

Έχοντας ως μοναδικό μέλημά μας, την εξυπηρέτηση των ασθενών της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εξετάζει και την μετακίνηση Ιατρού Παθολόγου – Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, έστω για κάποιες μέρες τη βδομάδα και μέχρι την τελεσφόρηση μιας εκ των ανωτέρω προσλήψεων.

 

Κατηγορία

 

Δημοσιεύθηκε

5/12/2017 

Ημερομηνία λήξης

 
Συνημμένα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.pdf    
Δημιουργήθηκε στις 5/12/2017 11:25 πμ  από τον Administrator 
Τελευταία τροποποίηση στις 12/2/2018 1:40 μμ  από τον Administrator